Är ditt liv i balans?

“Just as your car runs more smoothly and requires less energy to go faster and farther when the wheels are in perfect alignment, you perform better when your thoughts, feelings, emotions, goals, and values are in balance.”

Brian Tracey

Balans är viktigt! Den påverkar hur vi mår och vad vi presterar. Att ha balans i livet är inte lätt alla gånger, speciellt inte när det är mycket både på jobb och privat. Lägg sen till allt vi gått igenom senaste året, och en omställning vi står inför igen i höst.

Ett bra sätt att hitta balans är att känna sig själv, känna sina positiva och negativa ”triggers”. Vad får dig att må bra? Vad påverkar dig negativt till exempel så att du känner dig stressad? Att känna sina egna värderingar, och förstå varför dom är just dina värderingar, gör att man i stressande, eller jobbiga, situationer har ett mätetal för vad man står för och vad man kan och inte kan acceptera.

Mål hjälper också till att både hitta och behålla balansen i livet. Uppsatta mål, och mål som motiverar, hjälper dig att prioritera rätt. Och inte minst ger uppnådda mål dig glädje och ny energi, och en påminnelse till dig själv att vara stolt över din prestation. Ett tydligt mål hjälper dig prioritera rätt så att du behåller balansen.

För mig har coaching varit ett bra sätt att hitta balans när det blåst och gett mig trygghet när jag känt att jag inte riktigt haft koll på läget, eller vetat vart jag är på väg.

Ett coachingsamarbete inleds med att vi tittar på hur din balans i livet ser ut just nu, och utgående från den balansen börjar vi jobba så att du lär känna dina värderingar och dina styrkor. Du sätter också upp ett mål för coachingen – vad vill du uppnå, när vill du vara framme och vad är känslan du vill ha när du nått ditt mål. Ditt mål hjälper mig som coach att guida dig rätt, men jobbet som krävs för att nå målet gör du själv.

Jo, en sak till – som coach ställer jag en massa frågor, och en del av dom kommer du kanske inte gilla, men det är med hjälp av dom frågorna du når ditt mål och hittar din balans. Får jag bli din coach i höst? Jag tar from augusti emot nya kunder i Österbotten och på Åland. Boka in en första kostnadsfri konsultation här så berättar jag mer om vad coaching är och vilka resultat jag sett hos mina kunder och hur coachingen hjälpt mig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *