Coachingens effekt!

Ökat välbefinnande, minskad frånvaro och ökad lönsamhet. Det här är bara några exempel på värdet av coaching enligt en analys gjord av Gallup 2020. Coaching ger resultat och det är en investering alla vinner på – företaget, ledningen, medarbetarna och kunderna.

Att regelbundet ha egen dedikerad tid med sin coach ger ett välbehövt andrum och tid att fokusera på vem man är, vart man är på väg och hitta sin egen väg framåt. Speciellt viktigt är den här egna tiden och andrummet för ledare. 

International Coaching Federation (ICF) definierar coaching som partnerskap med klienter i en tankeväckande och kreativ process som inspirerar dem att maximera sin personliga och professionella potential. Coachingens syfte är att främja, identifiera och utveckla personliga, yrkesmässiga och affärsmässiga mål.

Coachingsamarbetet fokuserar på att utveckla, och genomföra, en strategi eller plan för att uppnå målen. Coaching tar avstamp i nuet och tar sikte på det önskade framtida läget, allt utgående från den som blir coachad och den personen styrkor. 

Tillbaka till Gallups analys, det här är värdet av coaching som dom såg:

66 % ökat välbefinnande

81 % minskad frånvaro

41 % färre kvalitetsbrister

23 % ökad lönsamhet

10% ökad kundlojalitet

14-18% ökad produktivitet

Ingen dålig värdeökning tack vare coachingen, eller hur? Vilken värdeökning vill du ha för dig, dina medarbetare och er organisation? 

Jag är redo att hjälpa dig att utvecklas, hitta din unika potential och nya styrkor. Allt för att nå de uppsatta målen, ditt önskade framtida läge! Boka en första kostnadsfri konsultation här så berättar jag mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *