Det här med ti arbeit i lag…

…ett uttryck jag hört sedan barnsben och som har en viktig betydelse i mina hemtrakter i Österbotten – ti arbeit i lag = att jobba tillsammans. Talkotraditionen är stark och att med gemensamma (talko)krafter fixas allt från målande av hus till sjösättning av båt.

I helgen var det gårdstalko hemma hos mina föräldrar, på agendan stod räfsning och att städa undan dom sista sommarmöblerna.  Utan desto mer diskussion innan eller under visste vi alla vad som skulle göras. Målet för dagen var satt och arbetet löpte på i rask takt. Gemensam kafferast och lunchpaus hann vi också med. En trevlig och produktiv dag i friska luften som fick mig att tänka på hur samarbetet nu fungerar i team när vi börjar anpassa oss till det nya.

Hur ser det nya samarbetet ut för dig och ditt team? Har ni pratat ihop om hur ni i den anpassning vi nu står inför ska samarbeta och kommunicera. Har du som ledare kommunicerat målen och dina förväntningar tillräckligt tydligt? Vet alla vad som ska göras när man kommer till kontoret eller loggar in på datorn hemma?

Är det dags för en workshop för att ta ert samarbete till nästa nivå och jobba ihop er igen med en heldag eller halvdag tillsammans? Jag faciliterar workshops med team och projektgrupper som vill lära känna varandra bättre, hitta smidigare sätt att samarbeta och kommunicera på och hitta nya lösningar på hur dom uppsatta målen ska nås.

Vill du ha hjälp med att hitta ert nya sätt att arbeit i lag på? Hör av dig så återkommer jag med ett skräddarsytt förslag som passar just er i den situation ni just nu befinner er

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *