Det var det här med självledarskap… igen…

Varför pratas det så mycket om självledarskap just nu? Och varför är det så viktigt? Det var några av frågorna jag svarade på igår på Worklandias månadslunch. 

Svaren på frågorna? Jo, dom är dom här:

🍁 Hösten 2019 presenterade Utbildningsstyrelsens Prognostiserings Forum en rapport där dom 10 viktigaste kompetenserna inom arbetslivet dom kommande 10 åren listades. Nummer ett på den listan är självledarskap, följt av samarbetsförmåga och interaktions- och kommunikationskunskap. Det här är det som vi också sett har varit viktigt det senaste 1,5 året med jobb hemifrån och färre personer på arbetsplatserna samtidigt.

🗺 Även nu när vi anpassar oss till det nya normala och börjar återvända till arbetsplatserna är självledarskap väldigt viktigt. I tider av förändring  och tider när vi tillsammans ska hitta det nya normala för oss så krävs det att vi kan leda oss själva, och lära känna varandra på nytt så att vi kan leda oss själva tillsammans också. 

🔭 Utvecklingstakten i samhället idag är väldigt hög och det är mer eller mindre omöjligt för oss att kunna allt om allt. Vi ser nu början på ett ledarskapsskifte där chefer leder individer, planerar arbetet och följer upp. Den coachande ledarstilen med ett agilt tänk kommer vi se mer och mer av. Det här innebär för medarbetarna att rollerna blir tydligare, arbetet mera flexibelt och det egna ansvaret ökar. I allt det här krävs självledarskap, och anpassningen till det nya normala som nu börjat gör att vi inte kan vänta. Vi behöver alla lära oss leda oss själva både på jobbet och privat för att må bra i den förändringsprocess som pågår. 

Vad sägs om en inspirationsföreläsning om självledarskap och hur vi med ökad kunskap om att leda oss själva påverkar både vår arbetsglädje och vår motivation? Jag kommer gärna och föreläser hos er! Boka en kostnadsfri konsultation här så berättar jag mer om föreläsningarna jag erbjuder inom självledarskap, arbetsglädje, mål och motivation. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *