Grattis till mig på 4-årsdagen!

 

4 år senare vet jag att det håller. 4 år senare står jag stadigt och vet vart jag är på väg. 4 år senare är jag du med att vara företagare. 4 år senare är jag ännu mer övertygad om, och trygg i, att jag valde rätt och att jag är på rätt plats för mig just nu. 

 

 

Idag firar jag fyra år som företagare på heltid. Känns smått galet att det redan gått fyra år sedan det där första stora steget ut i det okända och ett på så många sätt ett nytt liv. Då med mycket att processa, en hel del praktiskt att ta reda på och saker att “figure out”. Och inte minst behov av att vila, bara vara i stunden och landa i det nya efter några intensiva, utvecklande och roliga år.

Mycket har hänt under dom här fyra åren, och jag har lärt mig väldigt mycket. Mitt motto är ju Either you win or you learn 🤩 Några felbedömningar, vurpor och många YES! i bagaget kan jag nog nu titulera mig erfaren företagare.

För fyra år sedan hade jag en affärsplan med tydliga mål och en klar strategi – jag skulle jobba på tre språk och jag skulle vara verksam på den åländska, finska och svenska marknaden med allt från lokala mindre aktörer till stora internationella organisationer.

Hur det gått? Tack riktigt bra! Idag jobbar jag på svenska, finska och engelska. Jag har kunder både öster och väster om Åland och jag har uppdrag för internationella organisationer. Jag är stolt och tacksam över att kunna checka av målen jag hade i min affärsplan hösten 2018. Att det tog ett år längre än dom inom tre år som jag hade satt som deadline kan jag leva med. Det kom liksom en pandemin på vägen, och jag erkänner ödmjukt att jag hade fel – det tar tre år att starta ett företag och ha en etablerad välfungerande business.

Om jag firat idag? Självklart! Började med att starta upp en ledarskapsakademin för en tvåspråkig organisations alla ledare. Temat för den första dagen var Jag som ledare – mitt personliga ledarskap. Ett favoritämne som ligger mig lite extra varmt om hjärtat, ett ämne jag praktiserat under många år som gör att jag idag jobbar med det jag jobbar. Som sig bör fortsätter jag nu fira med bubbel i glaset och med en reflektionsstund i soffan. Jag ger mig själv en klapp på axeln, tackar för bra jobb och höjer en 🥂

TACK till er som varit med på resan dom fyra första åren! Jag kör ett år till (minst) och hoppas ni hänger med på den fortsatta resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *