Ledarskap

Ledarskap

Ledarskap är en ständigt pågående resa, en personlig utvecklingsresa där din insats och din utveckling påverkar dig själv och dom du leder. Att som ledare sätta sig ner och vara nöjd, tycka att man kan allt och att man har alla verktyg man behöver som ledare funkar inte. Du måste hela tiden vara beredd att lära dig mer, lära känna dig själv ännu bättre och framförallt förstå hur du påverkar dom runt omkring dig.

Förtjäna ditt ledarskap varje dag”  

– Michael Jordan

Michael Jordans citat är klockrent. Det är just det här det handlar om att vara ledare! Du måste förtjäna ditt ledarskap varje dag. Det går inte att vara en bra ledare en dag i veckan, eller några intensiva dagar direkt efter en ledarskapsutbildning. Du är ledare varje dag och det jobb du gör påverkar inte bara dom du leder utan även dig själv.

Alla dagar är vi inte på topp och presterar kanske inte så bra som vi hade hoppats. Våga då dom dagarna vara ärlig med dig själv och dina medarbetare och erkänn dina svagheter och dom misstag du gör. Genom att göra det så förtjänar du också ditt ledarskap – du vågar visa dig sårbar och mänsklig och med det växer du som ledare och respekten för dig ökar. 

Bra ledarskap, och att vara en bra ledare, handlar om att utmana sig själv att utvecklas och utmana sig själv. Ledarskap handlar om framtiden och att leda andra mot gemensamma mål. Motivation kommer inifrån, men som ledare kan man (och bör man) skapa en arbetsmiljö som inspirerar medarbetarna och ger dem arbetsglädje. Det i sin tur ökar motivationen – för alla i organisationen. 

Nyckeln till bra ledarskap är påverkan och inspiration, inte auktoritet. Dom ledare som lyckas bäst, och som av sina medarbetare får betyget bra ledarskap är dom ledare som fokuserar på att inspirera, engagera och påverka. Det är ledare som ser potentialen i sina medarbetare och ger dom möjlighet att växa i sina roller och uppgifter. Det är ledare som hjälper till att lyfta blicken och sikta mot det framtida målet och visionen man vill uppnå. 

Vi föreläser och utbildar inom ledarskap, både online och på plats. Vi skräddarsyr innehållet för att ge deltagarna maximal nytta och långvarig effekt. Vi coachar även ledare, individuellt och i grupp. Ett av dom program inom ledarskapsutveckling vi erbjuder är Ledarskapets Dimensioner 2.0. Vi föreläser och utbildar även inom distansledarskap.