Tröttnat på väggarna hemma?

Ny dag, ny vecka, nya möjligheter. Men samma förbaskade (hemma)väggar… Känns det här igen? Börjar distansjobbet kännas tradigt och jobbigt?

Jobbade hemifrån förra veckan och jag erkänner att det känns bra att vara tillbaka på mitt lilla kontor. Även om jag utbildar och föreläser inom distansarbete och distansledarskap, och även om det finns många fördelar med att jobba hemifrån också.

Här kommer lite tips. Dett här funkade för mig när jag höll mig hemma inom hemmets fyra väggar.

💡Samma morgonrutiner som om jag skulle vara på väg till kontoret – allt från frukost till fixande och ställande. Jag klär inte upp mig när jag jobbar hemifrån, men att jobba i pyjamas eller mjukisbyxor känns inte rätt för mig – jag klär mig för jobb även om jag jobbar hemma.


💡Boka in pauser i kalendern – jag hade bokat in 1 timme lunch och 30 minuters paus på eftermiddagen. Är lätt att bli uppslukad i möten, chattande, uppgifterna när den fysiska sociala kontakten saknas. 


💡Plocka undan dator, kalender, papper… när du jobbat klart för dagen. Städa undan jobbet på samma sätt som du lämnar jobbet på kontoret. 


Och till sist, men inte minst – kom ihåg att ge dig själv en klapp på axeln för bra jobb! Logga ut från jobbet hemma med ett YES I DID IT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *