Vad hände sen?

Vad tror du att det hände(r) sen?

Det här var en favoritfråga när jag var liten. Tove Janssons bok ”Hur gick det sen?” var en bok som lästes flitigt och den var både skrämmande och spännande. Lite som det är för oss nu när vi börjar se ljuset i tunneln, och liksom i boken kan se glimtar av det nya normala och hur arbetslivet kommer se ut i höst. Det nya normala börjar bli mer påtagligt och att återvända till kontoren börjar bli aktuellt, men är vi redo för det?

 Kan vi då återvända och fortsätta där vi lämnade för 1,5 år sedan? Nej, det kan vi inte! Det är naivt, ja till och med dumt, att tro att vi kan återvända till arbetsplatserna och börja jobba tillsammans igen på samma fysiska plats utan anpassning.

Det blir en ny arbetsvardag för oss alla, och det i sin tur kräver nya sätt att jobba tillsammans på. Vi får helt enkelt lära känna varandra igen, prata ut om det som inte fungerat när vi jobbat på distans och tillsammans hitta vårt bästa nya sätt att samarbeta och kommunicera på. Den omställningen tar tid, och måste få ta tid. 

Hur förbereder du dig och ditt team inför återvändandet i höst? Hur ser din plan för vad hände(r) sen ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *