Vart är du på väg?

“Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån? Det beror på vart du vill komma” svarade katten. Det spelar inte så stor roll…, sa Alice. Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar, sa katten.” 

Det här citatet ur Alice i underlandet är en klockren förklaring till varför vi behöver ha mål och veta vad vi vill uppnå. Det är viktigt även i dessa tider med mycket osäkerheter och planer som måste ändras om. Jag vill till och med påstå att i tider som dessa är det extra viktigt med mål och veta vart man är på väg.

Mål, eller en målformulering, är en av grunderna i ett coachingsamarbete. Om jag som coach inte vet vad du vill uppnå och vart du är på väg är det svårt för mig att kunna lotsa dig rätt. Utan en fyr att ta sikte på och en tidsplan när du ska vara framme blir det mycket onödigt kryssande i farleden. 

Som coachklient är det du själv som styr skutan, du väljer också om vilken båt du behöver just nu. Ibland kanske en stillsam paddeltur är den rätta, ibland är det en rivig motorbåt som tar dig framåt och i nästa sekund så är du en fullriggad segelskuta som med fart tar dig runt den utmanande udden. 

Jag är som din coach med dig på resan, men det är du själv som gör jobbet och som definierar målet för just din resa. Du kommer nå ditt mål, det vet jag och jag vet också att du har allt du behöver inom dig!

Vill du veta mera om coaching och hur jag som coach kan vara din lots på färden mot ditt önskade framtida läge och ditt mål? Boka in en första kostnadsfri konsultation här så berättar jag mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *