En aktivitet är bättre än ingen aktivitet.

En aktivitet är bättre än ingen aktivitet. För långsiktigt och hållbart resultat som syns i organisationen krävs lite mer än så. En utbildningsdag ger effekt och det ger ett bra avbrott i det dagliga, men ofta landar den inte på djupet. Vi får nya insikter, vi inspireras och får tips på verktyg att ta med oss, men dagen efter är vi oftast tillbaka i det gamla och invanda av bara farten.

Jag har under året haft förmånen att leda och utbilda inom tre olika ledarskapsakademier. Upplägget har varierat och upplägget har planerats utgående från organisationens och deltagarnas behov. En sak har dom alla gemensamt och det är att effekten av investeringen syns i det dagliga ledarskapet, medarbetarnas välmående på jobbet och utvecklingen av verksamheten.

Det som jag identifierat som 3 fungerande ingredienser, ingredienser som också ger valuta för pengarna och ROI på flera olika sätt är.

1. Ledarskapsutbildning med teman och ämnen som ni behöver just nu till exempel förändringsledarskap, konflikthantering, coachande ledarskap, agila arbetsmetoder och ledarskap i hybridorganisationer.

2. Individuell coaching med fokus på mitt personliga ledarskap och mitt mål som ledare. Coachingen ger ledaren egen tid för reflektion, nya perspektiv och verktyg för såväl självledarskap som verktyg till det egna coachande ledarskapet.

3. Kartläggning av mitt beteende, min motivation och min kommunikation på jobbet just nu. Kartläggningen ger en omfattande rapport innehållande en individuell utvecklingskatalog och modell för en personlig utvecklingsplan. För grupper ingår även en teamprofil.

För bästa effekt blandas ingredienserna väl och med omsorg. Allt enligt dosering och frekvens som passar er och era behov just nu. Jag jobbar på svenska, finska och engelska. Tjänsterna jag erbjuder funkar såväl IRL som online.

Kan jag hjälpa er att blanda ihop och tillreda ert nästa program för ledarskapsutveckling? Boka in en första kostnadsfri konsultation här.

Read more

More posts from Coach Me & More

Maisemat vaihtuu

Maisemat vaihtuu är budskapet på dagens kaffekopp till fredagsreflektionen. Sant både bildligen och bokstavligen – landskapet förändras just nu ombord på tåget till Helsingfors och

Read more »