Att se världen ur en 8-årings perspektiv är nyttigt och lärorikt!

Förra veckan var det dags för min guddotters och mitt årliga Ahvenanmaa seikkailu. Man hinner fundera och diskutera mycket på fyra dagar. Antalet frågor var många dom med, några som satte gudmor lite på pottkanten och krävde en del eftertanke. Miksi? Jo, mutta miksi niin? Miten se sitten? Var ett härligt inslag i vårt äventyr.😄

Att nyfiket ta sig an dagen för att lära sig mer och ställa frågor för att verkligen förstå är något vi vuxna tyvärr glömmer bort på vägen. Som coach ställer jag många frågor och jag utmanar till att se saker ur nya perspektiv. Jag är också en person som är intresserad att lära mig nytt, vill förstå sammanhangen och att hitta nya lösningar gillar jag. Men jag insåg under vårt äventyr att jag inte ofta gör det som en härligt genuint intresserad och positivt frågvis 8-åring.

Den här veckan har jag aktivt tänkt på att se på världen (mest mitt flyttkaos just nu😅) ur en 8-årings perspektiv. Och det har varit nyttigt och effektivt! Att ställa frågor som varför ska det här med och kommer jag verkligen använda har helt klart snabbat upp rensandet och kortar beslutsprocessen.

När såg du senast världen ur en 8-årings perspektiv och ställde dom där viktiga ”vaffor då då?” frågorna till dig själv?

Önskar dig en fin fredag och en härlig helg med många varför och hur då frågor! ☀️

Lue lisää

Lisää Coach Me & More:ltä

Maisemat vaihtuu

Maisemat vaihtuu är budskapet på dagens kaffekopp till fredagsreflektionen. Sant både bildligen och bokstavligen – landskapet förändras just nu ombord på tåget till Helsingfors och

Lue lisää »